Skinkstek med mager gräddsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 12 timmar

En mycket god söndags middag. Såsen får en smak av äpplen morröter och katrinplommon.

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek benfri
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 äpplen
  • 5 stora morrötter
  • 1 halv påse katrinplommon
  • 3 dl mager grädde typ kelda amtlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda steken med salt och peppar. Stek en yta runt steken och lägg den på en ugnsäker form. Tag en köttermometer och tryck in den, tiil hälften i steken. Soppa morötter och äpplen ( skala ej äpplena bara kärna ur dem). Placera äpplen morrötter och katrinplommon runt steken samt häll i lite av vattnet. Resterande vatten fylls på lite då och då.
    2. Placera steken i mitten av ugnen. Ös steken med skyn lite då och då. Steken är färdig när termometern har nått 75 º.
    3. När steken är färdig, så låt den stå under natten och dra till sig lite av skyn. Dagen efter så använder man skyn till såsen. Sila skyn och gör en sås redning. Häll i grädden och lite såssoya. (krydda försiktigt för skyn kan vara stark).
    4. Skiva upp steken och värm den svagt i ugnen. Servera steken med potatis och de morrötter och äpplen samt katrinplommom som användes vid stekningen.
    5. Tips: Servera med en mörk öl till typ bayersk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (1)

    stefan8 4 juni 2010

    stefan8 pass hallon4220 Matklubben.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben