Skinkwok med kål och curry

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och gott och dessutom nyttigt. Vad mer kan man begära av mat som skall serveras till vardags?

Ingredienser

  • Ca 300 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 bit kokt skinka, ca 200 g
  • 100 g sockerbönor
  • 2 msk olja
  • 2-3 tsk curry
  • ½ dl koncentrerad äppeljuice
  • 2-3 msk japansk soja
  • ½ tsk sambal oelek eller tabasco
  • Tillbehör
  • Ris
  • Instruktioner

    Strimla kål, paprika purjolök och skinka. Hetta upp oljan i en wok eller stor gryta och fräs alla grönsakerna på ganska hög värme 5-10 minuter, tills de är nätt och jämnt mjuka, låt curryn fräsa med på slutet. Tillsätt skinka, äppeljuice, soja och sambal. Koka ihop några minuter och smaka av med salt. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben