Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.
Ingredienser
4 medelstora , rödskaliga potatisar
1 tsk olivolja
½ tsk rivet citronskal
½ krm kajennpeppar
½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 tsk torkad timjan
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna.
Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor.
Blanda olja, citronskal och kajennpeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspappret och ställ in i ugnen. Stek dem gyllenbruna i ca 20-40 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.