Skivad pepparpotatis

Serverar: 2-3 portioner

Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.

Ingredienser

  • 4 medelstora , rödskaliga potatisar
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk rivet citronskal
  • ½ krm kajennpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ - 1 tsk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna.
    2. Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor.
    3. Blanda olja, citronskal och kajennpeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
    4. Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspappret och ställ in i ugnen. Stek dem gyllenbruna i ca 20-40 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben