Skivad filé färdig på fat

Serverar: 4 portioner

Häll en god dressing över fördigstekt, skivad kycklingfilé och låt köttet stå övertäckt i kylen och dra åt sig de goda smakerna från bland annat soltorkade tomater, citron och basilika.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 citron, strimlat skal och saft
  • 2 msk basilika, hackad
  • 1 dl soltorkade tomater, ätfärdiga, strimlade
  • 1 röd spansk peppar, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Dekoration
  • 1/2 dl svarta oliver, skivade
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
    3. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter. Låt köttet kallna.
    4. Skiva köttet tunt i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på serveringsfat.
    5. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över kycklingfiléerna. Plasta och ställ fatet i kylen ett par timmar före serveringen. Dekorera med oliver och basilika.
    6. Servera med potatisgratäng eller ugnsrostade klyftpotatis och sallad.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets nationalrätt
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben