Skivad filé färdig på fat
Häll en god dressing över fördigstekt, skivad kycklingfilé och låt köttet stå övertäckt i kylen och dra åt sig de goda smakerna från bland annat soltorkade tomater, citron och basilika.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
Dressing
1/2 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 citron, strimlat skal och saft
2 msk basilika, hackad
1 dl soltorkade tomater, ätfärdiga, strimlade
1 röd spansk peppar, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 tsk svartpeppar
Dekoration
1/2 dl svarta oliver, skivade
Färsk basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
- Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter.
Låt köttet kallna.
- Skiva köttet tunt i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på serveringsfat.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över kycklingfiléerna. Plasta och ställ fatet i kylen ett par timmar före serveringen.
Dekorera med oliver och basilika.
- Servera med potatisgratäng eller ugnsrostade klyftpotatis och sallad.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Årets nationalrätt
Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt "S...