Skolkökets rågkakor

Lättbakat bröd, blir 4 kakor.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 1 tsk anis
  • 2 tsk fänkål
  • ca 14 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Ugn: 225 grader Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, honung (sirap), kryddor och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lite och dela den i 4 delar. Forma dessa till runda bullar, som plattas ut till kakor, ca 17 cm i diameter. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem och låt brödet jäsa i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt rågkakorna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben