Slimming World's chicken and potato curry

Serverar: 4 portioner

Denna kyckling curry från Slimming World har lägre kalorier än en indisk takeaway och är klar på 40 minuter.

Ingredienser

  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 800 g kycklingbröst, skinn och benfria eller lår, skurna i lagom stora bitar
  • 4 stora potatisar, skalade och skurna i stora lagom ätbara bitar
  • 170 g baby bladspenat, grovhackad
  • 2 tsk medium eller het curry
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • En stor handfull hackad koriander och blad mynta
  • Instruktioner

    1. Placera en stor non-stick stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme.
    2. När pannan är varm tillsätt steksmör, lök, kyckling, potatis, spenat och curry, rör om och blanda väl. Stek i 2-3 minuter.
    3. Tillsätt de hackade tomaterna och 4 dl vatten och koka upp.
    4. Lägg på locket, minska värmen och koka sakta i 25-30 minuter, tills kycklingen och potatisen är genomstekt och mjuk.
    5. Lyft av grytan från spisen.
    6. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör i de hackade örterna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben