Slush ice med vaniljglass

Serverar: 6 portioner

Svalka dig med slush. Om du inte har frysta vinbär hemma kan du utesluta dem och ta en mindre mängd socker.

Ingredienser

  • 500 g vattenmelon
  • 400 g jordgubbar, frysta
  • 200 g röda vinbär, frysta och rensade
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • Till servering
  • 4 st färska jordgubbar, eller färska röda vinbär
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala melonen och skär den i bitar och ta bort kärnorna. Lägg bitarna i frysen.
    2. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Sjud utan lock 5 minuter. Låt svalna.
    3. Ta fram melon och bär ca 20 min innan du kör dem i matberedare med den kalla sockerlagen. Häll upp i höga glas och garnera med röda vinbär eller jordgubbar. Servera med mjukrörd vaniljglass i ett glas vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cassandra_vhip 26 december 2012

    Sonen fick en slushmaskin i julklapp, jag står lite villrådig inför recepten i bruksanvisningen... kollar på matklubben... en av mina "favoritreceptskapare" har lagt in ett recept, kan det bli bättre?? Tack lennali!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben