Små blåbärspajer

Serverar: 8 portioner

I originalreceptet är det rabarber, men vilken sorts bär som helst blir gott. Pajerna går finfint att frysa. Personligen tycker jag att det är godare med (ovispad) grädde till, men det är ju en smaksak!

Ingredienser

  • Deg
  • Ca 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • Blåbär
  • Socker
  • Potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna lite medan du blandar alla torra ingredienser. Häll på margarinet, det ska bli en kladdig deg.
    2. Tryck ut degen i små aluminiumformar (typ muffins). Lägg i blåbär, sockra och strö lite potatismjöl i varje form.
    3. Grädda i 225 grader 10-15 min.
    4. Servera pajerna ljumma med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (3)

    Matmys 19 augusti 2009

    Det här var ett jättesmidigt recept som jag ska prova! Älskar såna här recept som passar för en eller fler sugna munnar, direkt ur ugnen eller ur frysen...Ha det bra hälsar Matmys

    lillalollo 7 september 2009

    Hej, bra recept som gick fort att göra. Gott! =)

    hatarsommar 30 december 2012

    LÅTER MUMSIGT O ENKELT(0 DETTA SKA JAG O GUBBEN PROVA I MORGON PÅ NYÅRSAFTON !GOTT NYTT ÅR!!!2013!

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben