Små chokladmuffins med cheesecakefyllning

Serverar: 10-15 portioner

Lättbakat och försvinnande gott. Tänk på att inte baka kakorna för länge, det är just det där lite geggiga som är så smaskigt.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • Smör till formarna
  • Cheesecakefyllningen
  • 2 ägg
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl socker
  • 400 g Philadelphiaost
  • Servering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Smält smöret till muffinssmeten. Vispa ihop ägg och socker. Blanda vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
    2. Vispa ihop ägg, limesaft, vaniljsocker och socker till fyllningen och rör ned Philadelphiaosten, rör tills smeten är jämn.
    3. Smöra små portionsformar elller använd dig av stabila muffinsformar. Fyll till hälften med chokladsmet.
    4. Ställ in i 200º varm ugn i 5 minuter.
    5. Tag ut formarna och häll i cheesecakefyllningen, grädda i 10-15 minuter.
    6. Bakverket ska fortfarande vara lite löst, lite åt kladdkakshållet.
    7. Servera kakan med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben