Små chokladmuffins med cheesecakefyllning
Serverar: 10-15 portioner
Lättbakat och försvinnande gott.
Tänk på att inte baka kakorna för länge, det är just det där lite geggiga som är så smaskigt.
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
Smör till formarna
Cheesecakefyllningen
2 ägg
1 msk lime- eller citronsaft
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker
400 g Philadelphiaost
Servering
Hallon
Instruktioner
- Smält smöret till muffinssmeten. Vispa ihop ägg och socker. Blanda vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Vispa ihop ägg, limesaft, vaniljsocker och socker till fyllningen och rör ned Philadelphiaosten, rör tills smeten är jämn.
- Smöra små portionsformar elller använd dig av stabila muffinsformar. Fyll till hälften med chokladsmet.
- Ställ in i 200º varm ugn i 5 minuter.
- Tag ut formarna och häll i cheesecakefyllningen, grädda i 10-15 minuter.
- Bakverket ska fortfarande vara lite löst, lite åt kladdkakshållet.
- Servera kakan med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)