Små köttfärspiroger med gurkstavar och vitlöksdipp

Gott som sjutton ! REKOMENDERAS

Ingredienser

  • Fyllning
  • 350 g köttfärs
  • 1/2 rödlök
  • 1 liten burk champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 175 gram margarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2-1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Vitlöksdipp
  • 3 dl lätt creme fraiche
  • 4 klyftor färsk vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka samman margarin, vetemjöl och salt till en jämn smulmassa. Späd med vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila kallt i 45min. Rulla degen till en 5cm tjock rulle och skär denna tvärs över i 2 cm tjocka bitar. Kavla ut bitarnatill tunna plattor och lägg ca 2 msk fyllning på varje platta. Vik ihop till täta paket, penslamed vispat ägg och grädda i 200 grader i 15-20minuter. Fräs löken tills den blir glansig och fin. Lägg sedan i köttfärsen och champinjonerna. Låt detta brynas till köttfärsen har fått en fin färg. Salta och peppra! Lägg sedan över blandningen i pirogen. pressa vitlöken i creme fraichen, salta och peppra efter behag. Låt stå i ca 15 minuter i kylskåp innan den äts. Dela färsk slanggurka i stavar och dippadom i creme fraiche. Det går lika bra med andra grönsaker, t.ex. morötter, paprika m.m.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben