Köttfärspiroger

Serverar: 8 portioner

Här är kryddningen lik den i taco kryddmix. Det går mycket bra att ersätta kryddorna och majsstärkelsen med en halv påse kryddmix. Helvegetarisk blir den om du byter ut köttfärsen mot lika mycket quornfärs.

Ingredienser

  • 0,5 st degsats, degen ger 16 stycken
  • Deg
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g nötfärs
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl kokt ris
  • 1 dl majskorn
  • Instruktioner

    1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen ilite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 16 delar.
    2. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs den mjuk med färsen. Tillsätt salt, spiskummin, chilipulver och tomatpuré. Rör ut majsstärkelse i vattnet och tillsätt det till färsen. Låt sjuda några minuter tills vätskan kokar in. Tillsätt ris och majs.
    3. Kavla ut degen till rundlar. Fördela färsen i en sträng i mitten och nyp ihop till en pirog.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben