Köttfärspiroger

Serverar: 8 portioner

Här är kryddningen lik den i taco kryddmix. Det går mycket bra att ersätta kryddorna och majsstärkelsen med en halv påse kryddmix. Helvegetarisk blir den om du byter ut köttfärsen mot lika mycket quornfärs.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl
  • 300 g nötfärs
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¾ tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl kokt ris
  • 1 dl majskorn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs den mjuk med färsen.
    2. Tillsätt salt, spiskummin, chilipulver och tomatpuré.
    3. Rör ut majsstärkelse i vattnet och tillsätt det till färsen. Låt sjuda några minuter tills vätskan kokar in. Tillsätt ris och majs.
    4. Kavla ut degen till rundlar. Fördela färsen i en sträng i mitten och nyp ihop till en pirog.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ketronya 29 mars 2008

    Vad är det för deg?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben