Köttfärspiroger

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 80 g margarin
  • 1½ dl mjölk
  • ½ pkt jäst
  • 2 krm salt
  • 2 äggvitor
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 2 msk margarin
  • 2 små gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk margarin
  • 4 krm salt
  • 4 msk tomatpuré
  • vitlök
  • 1 msk kinesisk soja
  • Pensling
  • 2 äggulor
  • 1 msk mjölk
  • ev. lite kummin
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarm. Häll mjölkblandningen över jästen och rör ut den. Tillsätt salt, äggvita och mjöl. Rör till en smidig deg. Låt degen jäsa medan fyllningen görs. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek lök och paprika, ha i köttfärsen och bryn den. Ha i kryddor, tomatpuré och soja, låt puttra ihop en stund. Tag av den och låt de svalna lite. Arbeta degen smidig , dela i 4 eller 8 delar ( 6 ), kavla ut varje till en rund platta minst 15 cm i diameter. Lägg på fyllningen, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel. Låt dem jäsa på plåt i 15 minuter. Pensla med äggula och mjölk, strö ev. på kummin. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de blir vackert guldbruna.
    2. Låt fantasin flöda och ha i det ni gillar i smeten, vill ni ha starkare så gör ni det, gräddigare eller matigare så gör ni det. Degen är iaf en mycket bra pirogdeg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben