Små, sega snöbollar

Serverar: 5-6 portioner

Vaniljglass som rullas in i seg rismjölspasta. Annorlunda! En japansk klassiker på dessertbordet.

Ingredienser

  • ½ dl rismjöl
  • 0.75 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Potatismjöl
  • 1 dl äkta vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda samman rismjöl, socker och vatten i en skål. Täck över skålen med plast. Värm upp smeten i mikron, 600 W i 2 minuter. Rör om. Värm upp smeten en gång till i mikron 600 " i 2 minuter. Blanda ordentligt.
    2. Sikta potatismjöl på köksbänken. Lägg rismjölsklumpen på potatismjölet och strö lite potatismjöl på klumpen. Kavla ut smeten tunt, 2-3 mm i tjocklek. Skär plattan i 5-6 fyrkanter.
    3. Placera en bit glass (ungefär 2 msk) på varje platta. Linda om glassen med plattan och nyp fast alla kanter och släta till, så att det liknar en snöboll. Fortsätt med resten.
    4. Servera genast!

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben