Små snabba rågbröd

Bakas på "nolltid" Blir 4 bröd

Ingredienser

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 dl gräddfil
  • extra mjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader Blanda samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker och solrosfrön. Tillsätt gräddfilen och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 4 bitar och forma ovala bullar. Rulla dem i mjölet. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Gör några skåror i varje bulle. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    pliw78 1 oktober 2010

    Godaste bullar jag ätit utan jäst, brukar bara vara scones eller andra ljusa bullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben