Småbröd med äppelbitar, nötter och frön

Serverar: 10 portioner

Kalljästa småbröd med mycket gott i sig. Det går snabbt att baka ut småbröden efter nattjäsningen och servera dem rykande från ugnen till frukosten.

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl pinjenötter
  • ½ dl torkade små äppelbitar
  • 9-10 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. På kvällen, dag 1: Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen och rör tills den har lösts upp. Blanda ner salt och olja. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i kylskåp eller på annan kall plats över natten.
    2. På morgonen, dag 2:
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Forma ca 10 småbröd av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bröden mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna på galler. Lägg en bakduk över dem om du vill ha en mjuk yta eller utan för en hård skorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben