Småbröd med yoghurt och kvarg

Serverar: 8 portioner

Otroligt saftiga småbröd med både yoghurt och kvarg.

Ingredienser

  • 250 g naturell kvarg, 10%
  • 2½ dl vaniljyoghurt
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • Rapsolja
  • Topping
  • Flingsalt
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en ganska lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt stå på en kall plats till nästa dag.
    2. Morgonen efter: Klicka ihop 8 småbröd på en pappersklädd plåt. Låt jäsa i rumstemperatur ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla småbröden med rapsolja och strö över flingsalt och pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk för knaprig skorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben