Smal vardagsgryta med korv och bönor

Serverar: 4 portioner

Jättegod och kalorisnål middag, ibland lagar jag utan bönorna (då jag missat och handla dem).

Ingredienser

  • 300 g falukorv, mager
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk chiliflingor, torkade
  • 1 burk konserverade kidneybönor
  • 4 dl krossade tomater, med basilika
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl crème fraiche, mager, smaksatt med tomat eller paprika
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner kornris
  • Instruktioner

    1. Skär korven i tärningar. Hacka lök och skär paprikan i bitar. Fräs korv och lök i oljan. Tillsätt paprikan efter ett tag och låt fräsa med en stund. Strö över curry och chiliflakes.
    2. Tillsätt sköljda bönor, krossade tomater, vatten , crème fraîche och buljongtärning. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt kornsris. Kornriset kan ersättas med bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben