Smala chokladkakan med lime

Serverar: 8-10 portioner

En genial kaka! Lätt att sno ihop, lämnar inga spår runt midjan och ändå hur god som helst.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g Kesella
  • rivet skal av 1 lime
  • Garnering
  • florsocker
  • lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm ¥. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad Kelda mellangrädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben