Smala scones med kvarg

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Dessa scones smakar likadant som vanliga scones, men degen är mer lätthanterad och kalorierna är något färre. Enda skillnaden är att scones gjorda på smör får en något krispigare yta.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mager kvarg
  • 1 dl mjölk
  • ev. vatten till pensling (inte nödvändigt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C
    2. Blanda de torra ingredienserna först, tillsätt sedan mjölk och kvarg och blanda ihop till en deg.
    3. Degen ska inte vara för kladdig eller för mjölig. Tillsätt mer mjöl och den är för kladdig, och mer mjölk om den är för mjölig.
    4. Forma till två runda och platta kakor och skär ett kors i varje kaka med en kniv. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna lite och bryt varje kaka i fyra delar.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben