Smalbröd, mellanmålsbullar

Serverar: 32 portioner

Tid: 1 timme 12 minuter

Gott med nygräddat bröd

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk baksirap
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl grovt matbrödsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält margarin, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda jästen med keso i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet.
    2. Tillsätt salt, sirap, havregryn, det grova mjölet och 6 dl av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl och täck över med en handduk. Låt jäsa i 30 min.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 32 delar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en smord plåt och låt dem jäsa under en bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben