Mellanmålsbullar

Serverar: 24 portioner

Riktigt gott till mellanmål

Ingredienser

  • 25 g margarin eller smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 24 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 100 g keso
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • ¼ dl mjölk
  • 2 tsk socker
  • Eller
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, ca 37 grader Smula ner jästen i degbunken. Häll i lite av degspadet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, keso och större delan av mjölet. Arbeta degen smidigt. Låt den jäsa i degbunken till dubbel storlek. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den smidig. Låt den jäsa i degbunken till dubbel storlek. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den smidig med resten av mjölet. Trilla ut runda eller oval bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek. Pensla med lite mjölk blandad med socker eller med ägg.
    2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min i 250 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben