Släta bullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

Goda matiga mellanmålsbullar - med eller utan russin

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g Kesella lätt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • ev. ½ dl russin
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
    2. Tillsätt Kesella, kardemumma, socker, salt, ev russin och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
    3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den . Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
    4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben