Goda matiga mellanmålsbullar - med eller utan russin
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
1 tsk malen kardemumma
2 dl socker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
ev. ½ dl russin
Pensling
1 ägg
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt Kesella, kardemumma, socker, salt, ev russin och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
- Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den . Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Dags för fastlagsbullar
Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...