Goda släta långjästa bullar som passar utmärkt till semlor.
Ingredienser
20 g jäst
½ l kall mjölk
1 dl socker
50 g smör
1 msk kardemumma
1 tsk salt
750 g mjöl
Instruktioner
- Lös jästen i den kalla mjölken. Lägg i övriga ingredienser. Knåda degen i 15 minuter i assistenten. Jäs degen i 2 timmar.
- Dela degen i 12 bitar. Rundriv till fina bullar.
Jäs bullarna under bakduk i 1 timme.
- Sätt ugnen på 250°. Ställ in plåten och sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i 8 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg medans dom är varma.
Smaklig spis.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Dags för fastlagsbullar
Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...
många som sparar mitt recept...men inga kommentarer...vad tycker ni?
Testade på att göra bullarna i dag. Fina släta bullar det kan man helt klart säga att de blev. Även goda men jag vet inte hur du tänkt när du skrivit receptet då jag fick använda mig av 6 dl mer vetemjöl än du hade skrivit att man skulle ha. Du hade även inte skrivit ut om man skulle använd sig av smält eller ex rumsvarmt smör. Jag antog att det va de gamla vanliga smälta smöret man brukar ha till bullar :).
Alla ingredienserna ska vara kalla när du lägger dom i assistenten, även smöret. Degen kommer att vara lös i början, men allt eftersom tiden går kommer det att bli en deg. När degen jäst färdigt väger du degen och delar den i 12 bitar. Tycker du det är svårt att rundriva dom kan du använda lite mjöl på händerna. Det är hemligheten med att få konditoribullar som är jättegoda. Ett tips är att väga alla ingredienser.
Tar alltid fram detta recept när det är dags att göra semmlor! Världens godaste semmeldeg!