Veronicas lite nyttigare mjölkfria mellanmålsbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Vi älskar de här bullarna som har lägre GI, mer D-vitamin, mer Omega 3 och är bra för magen pga sina frön om man jämför med vanliga vaniljbullar.

Ingredienser

  • 5 dl havremjölk
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 0,75 dl rapsolja, olivolja eller både och
  • ½ dl ekologiskt rörsocker
  • ½ krm salt
  • 50 g jäst
  • Ca 8 dl vetemjöl special
  • Ca 5 dl blandning av havregryn, grahamsmjöl, linfrön
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl blötlagda russin
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 tsk psylliumfrön
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg för pensling
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i blöt. Smält margarinet. Häll i och värm havremjölk och rapsolja (och olivolja) till 37 grader.
    2. Lös upp jästen i lite av vätskan och häll sedan på resten. Häll i sockret och knäck äggen och häll i dem också. Häll i saltet och grahamsmjölsblandningen.
    3. Häll i vetemjöl special tills degen precis släpper ifrån kanterna. Låt degen jäsa i 30 minuter. Låt russinen rinna av.
    4. Dela degen i två delar.
    5. Mosa margarin och blanda med socker och vaniljsocker. Kavla ut ena delen av degen och bred på margarinblandningen. Strö på psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön efter smak. Häll på hälften av russinen.
    6. Rulla ihop "plattan" och dela rullen i 20 delar. Gör likadant med andra deghalvan. Låt jäsa i 20-30 minuter
    7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg. Ställ in i ugnen ca 7-11 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben