Örtdoftande bullar med feta och parmaskinka

Serverar: 24 portioner

Perfekta mellanmålsbullar eller bullar till soppan, lite matigare än andra bröd. Parmaskinkan kan bytas ut mot serranoskinka eller rökt skinka.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk torkade örter, tex. basilika eller oregano
  • 200 g fetaost
  • 80 g parmaskinka
  • 3-4 msk hackad färsk rosmarin eller salvia
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
    2. Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i 2 delar, kavla ut varje till 1 cm tjock platta.
    3. Ringla över hälften av oljan, smula över örterna, lägg på osten och skinkan delade i små bitar och rulla ihop till längder, inte för hårt. Skär varje längd till ca 12 bullar och ställ emd snittytan upp i formarna. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Strö över örtkryddor och ringla över resten av oljan. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Memelie 14 mars 2010

    Det lät gott :) Ska testa det någon dag. Ha det bra! /Memelie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben