Mellanmålsbullar med keso

Serverar: 25 portioner

Saftiga bullar som får ett extra proteintillskott av keson. Vill man ha dem extra nyttiga, kan vetemjölet minskas något och ersättas med 1/2-1 dl vetekli.

Ingredienser

  • 25 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/3 tsk salt
  • 100 g keso
  • 7 1/2 - 8 dl vetemjöl
  • Pensling
  • mjölk eller 1 ägg
  • Instruktioner

    Smält matfettet, tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt salt och keso. Häll i litet av degspadet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 10 minuter i degbunken. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den smidig. Trilla ut runda eller ovala bullar. Låt dem jäsa på plåtar som täcks över med bakduk. Pensla med litet mjölk eller lätt uppvispat ägg. Grädda i 250 graders ugnsvärme, cirka 8 minuter. Lägg upp bullarna på bakgaller, låt dem svalna under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    josanna 31 maj 2009

    Jag provade att ta 3 dl vetemjöl, 3 dl dinkelmjöl och 2 dl fiberhavregryn. Det blev toppen, och sambon blev stormförtjust trots det "nyttiga" alternativet :).

    carla2 15 april 2012

    jag blandade rågmjöl och lättmjölk. men jag vet inte hur många kcal har en bulle och ska man äta så där eller med ost och smör.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben