Smalmat Kalkonfilé med vildsmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jag brukar ha kyckling gillar inte kalkon

Ingredienser

  • 500g kalkonfilé eller kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1½ dl Crème fraiche ( max 5%)
  • 1½ dl lättmjölk
  • 2-3 tsk rönnbär- eller svartvinbärsgelé
  • 3-4 msk viltfond
  • 2 tsk soja
  • 5 krossade enbär
  • 1-2 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryn filéerna i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa samman Crème fraiche, mjölk, krossade enbär, timjan, fond och soja. Häll ner det i stekpannan och tillsätt gelén. Låt sjuda ca 10 min och smaka av. Servera med wokade grönsaker, klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben