Smalmat Kristinas mustiga älggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En jättegod älggryta.

Ingredienser

  • 400 g älgstek
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1½ dl rött vin
  • ½ köttbuljong
  • ½ dl svartvinbärssaft
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 6 enbär
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl trattkantareller
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Valfri mängd potatis
  • Morötter
  • Broccoli
  • Garnering
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Koka potatis, morötter och broccoli. Skär av steken när den fortfarande är fryst.
    2. Skär lök och vitlök i skivor. Bryn i margarin. Häll ner vin, buljong, saft, soja, och kryddor. Låt puttra några minuter. Tillsätt svamp, grädde, syltlök och låt allt bli varmt.
    3. Servera med kokt potatis och grönsaker.
    4. Tips: Skär i grytbitar istället.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben