Smalmat Sweet - and sourgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god gryta som alla tycker om

Ingredienser

  • 500 g skinkstek
  • 3-4 schalottenlökar
  • 1 liten squash
  • 2 paprikor i olika färger
  • 200 g ananasringar i egen juice
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk soja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk såsredning
  • 2 dl matvete
  • Instruktioner

    Tillaga matvete enligt förpackningen. Strimla köttet, skala och klyfta löken tunt. Dela squashen i skivor och strimla paprikan. Skär ananasen i bitar, spara juice. Koka upp buljong, soja och ananasjuice i en gryta. Lägg ner köttet lite i taget. Tillsätt lök, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Tillsätt ananas, squash och paprika och låt det sjuda ytterligare 5 min. Red av grytan om den är för tunn. Servera med matvete och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben