Ett gott och nyttigt bröd.
Ingredienser
50 g jäst
4 dl ljummet vatten, 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1½ tsk bakpulver
Pensling
1 ägg
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg. Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp degen i smorda muffinsformar. Fyll inte mera än 2/3 av formen.
- Pensla med ägg och strö på t ex vallmofrön, grovsalt, paprikapulver, eller torkade örtkryddor.
- Grädda i 200 -225 grader ca 15 min.
Tips! Degen kan förvaras i kyl 4-5 dagar.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Underbart bröd!
Underbart gott bröd å jätte lätt att baka, de här kommer jag att göra många fler gånger.