Smalt frukostbröd

Serverar: 24 portioner

Tid: 15 minuter

Ett gott och nyttigt bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg. Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp degen i smorda muffinsformar. Fyll inte mera än 2/3 av formen.
    2. Pensla med ägg och strö på t ex vallmofrön, grovsalt, paprikapulver, eller torkade örtkryddor.
    3. Grädda i 200 -225 grader ca 15 min. Tips! Degen kan förvaras i kyl 4-5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 9 oktober 2008

    Underbart bröd!

    monkan131 30 augusti 2011

    Underbart gott bröd å jätte lätt att baka, de här kommer jag att göra många fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben