Smaltårta med blåbär

För att göra fyllningen smal tar vi yoghurt och Kesella kvarg.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vaniljyoghurt (2 %)
  • 4 dl blåbär (ca 200 g)
  • 1/2 dl florsocker
  • Garnering
  • 1 påse mandelspån (50 g)
  • 250 g Kesella kvarg (10%)
  • 1/2 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Mixa yoghurt och blåbär med mixerstav. Tillsätt florsocker. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800 W) ca 20 sekunder. Blanda gelatinet med lite av blåbärsyoghurten och därefter med resten av yoghurten.
    2. Diska formen som tårtbottnen gräddats i. Varva bottnar och yoghurt i formen. Låt stå kallt ca 2 timmar. Lossa tårtan från formen.
    3. Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Blanda kvargen med florsocker och hälften av citronskalet. Bred krämen på och runt om tårtan. Tryck fast mandelspån runt om tårtan. Strö över blåbären och resterande citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben