Smarrig chokladkaka

Serverar: 8 portioner

Det här är en kaka som är lite nyttigare än vanliga chokladkakor, fast ändå minst lika god.

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 250 g kesella
  • 50 g hackade valnötter
  • Rivet skal av apelsin eller lime
  • Glasyr
  • Valnötter
  • 100 g 70 procentig choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°
    2. Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
    3. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan. Blanda ned de hackade nötterna. Ev rivet skal av apelsin eller lime.
    4. Grädda kakan ca 30 minuter.
    5. Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
    6. Glasyr. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Bred på den smälta chokladen och strö över nötter.
    7. Njut!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4
    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben