Det här är en kaka som är lite nyttigare än vanliga chokladkakor, fast ändå minst lika god.
Ingredienser
Chokladkaka
1 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
3 ägg
1 dl råsocker
250 g kesella
50 g hackade valnötter
Rivet skal av apelsin eller lime
Glasyr
Valnötter
100 g 70 procentig choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°
- Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
- Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan. Blanda ned de hackade nötterna. Ev rivet skal av apelsin eller lime.
- Grädda kakan ca 30 minuter.
- Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
- Glasyr. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad.
Bred på den smälta chokladen och strö över nötter.
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)