Smarrig kokostårta med jordgubbar
Bottnen är som en segknaprig kokostopp, grädden är fluffig och jordgubbarna sommarsöta ... Den här tårtan blir en riktig kalasklassiker!
Gör gärna bottnarna i förväg, så går det blixtsnabbt att smacka ihop den ljuvliga tårtan!
Glutenfri.
Ingredienser
75 g smör
200 g riven kokos
2 dl socker
3 ägg
½ citron, finrivet skal och pressad saft
Fyllning och topping
3 dl vispgrädde
1½ liter jordgubbar
Eventuellt ätbara blommor
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden.
- Toppa med jordgubbar och garnera eventuellt med ätbara blommor. Pudra över lite florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)