Smarrig kokostårta med jordgubbar

Serverar: 12 portioner

Bottnen är som en segknaprig kokostopp, grädden är fluffig och jordgubbarna sommarsöta ... Den här tårtan blir en riktig kalasklassiker! Gör gärna bottnarna i förväg, så går det blixtsnabbt att smacka ihop den ljuvliga tårtan! Glutenfri.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g riven kokos
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • ½ citron, finrivet skal och pressad saft
  • Fyllning och topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ liter jordgubbar
  • Eventuellt ätbara blommor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden.
    4. Toppa med jordgubbar och garnera eventuellt med ätbara blommor. Pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben