Smart frölimpa

Serverar: 1 portioner

Ett matigt bröd som jäser i formen under natten. Så smart!

Ingredienser

  • 5 g jäst, 1/10 paket
  • 1½ dl kallt vatten
  • 3½ dl naturell yoghurt
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 dl blandade frön, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i det kalla vattnet tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, salt och honung. Tillsätt mjöl och frön under omrörning.
    2. Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform, ca 1½ liter. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, till en innertemperatur på 98 grader. Lyft direkt ur formen och låt svalna.

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    6-8
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben