Läckra bullar med vetekross och grahamsmjöl som du trär på servetterna.
Ingredienser
5 dl vatten
1 dl vetekross
50 g jäst
1 dl kesella
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
Ca 5 dl vetemjöl
Garnering
Grahamsmjöl
Instruktioner
Koka upp vattnet, häll det över vetekrosset som mätts upp i en bunke. Låt stå och svalna i rumstemperatur.
Smula ner jästen i den ljumma krossblandningen, rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt kesella, matfett och salt.
Blanda till sist ner grahamsmjölet och vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Täck med bakduk och låt vila i bunken i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i ca 20 bitar. Forma till släta bullar. Rulla ut bullarna ca 30 cm långa längder och forma till en ring.
Tryck samman ändarna och klipp små snitt in i degen runt ytterkanten.
Pensla varje ring med lite vatten och doppa i grahamsmjöl.
Lägg bullringarna på bakpappersklädda plåtar och ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna i mitten av ugnen i 6-7 minuter.