En vädligt god och fluffig banankaka som får extra saftighet av filmjölken! Servera med hallonsåsen som finns bland mina recept!
Ingredienser
100 g Margarin
1 dl Hasselnötskärnor; eller -sötmandel
2 Bananer
2 Ägg
2 dl Socker
1 dl Filmjölk
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
Instruktioner
Smörj och bröa en form (ca 1,5 liter). Smält fett och låt det svalna något. Hacka nötterna eller mandeln. Skala och mosa bananerna med en gaffel.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör först ner fettet och filen, sedan mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist ner nötterna och bananerna.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 200° i 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Servera kakan med hallonsås och pudra över lite florsocker.
Saftig och god, pga nötallergi så bytte jag ut nötter mot kardemummakärnor med gott resultat, den behövde lite mer än 60 minuter i min ugn.
Hur god som helst.