Smaskig Chokladkolapaj

Serverar: 10-12 portioner

Mycket mäktig och smaskig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 4 dl blandade nötter
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet i en matberedare, använd stålknivarna.
    2. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i blandarskålen tillsammans med socker. Kör till en smidig deg.
    3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt formen stå i kylen i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Hacka nötterna grovt.
    6. Smält blockchokladen i mikron i ca 1 minut. Kolla noga att den inte bränns. Den ska bara smälta. Eller smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten.
    7. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    8. Strö ut nötterna i pajskalet.
    9. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap.
    10. Tillsätt chokladen. Häll smeten över nötterna i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
    11. Serveras kall med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben