Chokladkolapaj med hallon

Serverar: 8-10 portioner

Serverad med halvsmält vaniljglass är den en av mina favoriter. Den är lika god med vit choklad.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl sirap, gärna vit
  • 1 dl strösocker
  • 150 g choklad
  • 250 g hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • Hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Tryck ut den i en pajform, nagga och ställ i kyl minst 30 minuter.
    2. Gör under tiden fyllningen.
    3. Koka ihop grädde, sirap och strösocker i en vidbottnad gryta. Vispa så det inte fastnar på botten. Koka i ca 40 - 45 minuter eller tills kolan tjocknat.
    4. Passera under tiden hallonen genom en sil. Frysta hallon tinas innan.
    5. När kolan är färdig tas den av från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i kolan under omrörning. Avsluta med att röra ner hallon och vaniljsocker. Låt svalna.
    6. Grädda pajskalet i 175º, i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. Låt även det svalna.
    7. Häll chokladhallonkolan i pajskalet och ställ kallt att stelna.
    8. Dekorera med hallon, sikta florsocker över och servera med halvsmält vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Qaiza 28 mars 2011

    Mmmm! Den var riktigt god, ska göras fler gånger. Jag serverade den med hemgjord hallonglass.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben