Smaskig citrontårta med körsbär

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar

Suverän och annorlunda paj som jag hittade i en veckotidning, väl värd att prova...

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör el margarin
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • Ca 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 dl lemon curd
  • 3 dl grädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 äggula
  • Skal av ½ citron
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk marsanpulver
  • 24 körsbär till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, vaniljsocker, smör och socker. Tillsätt äggula och vatten. Rör ihop till en boll, svep in den i plast och låt vila kallt ca 30 minuter. Tryck ut den i en pajform,ca 24 cm i diameter. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
    2. Bred lemon curd i bottnen på formen, vispa grädden. Rör samman färskost och äggula. Smaksätt med citronskal och saft, florsocker och vaniljsocker. Blanda detta med grädden. Tillsätt marsanpulvret och vispa till en jämn konsistens. Bred ut fyllningen i kakbotten, dekorera med körsbär, låt stå kallt några timmar.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben