Smaskiga päronmuffins

Serverar: 12 portioner

Jättesmaskiga muffins.

Ingredienser

  • 425 g konserverade päronhalvor i lättsockrad lag
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smjukt smmör eller margarin
  • Matfett till formarna
  • 1½ dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 1 1/4 dl lättmjölk eller lättfil
  • 1 msk aprikospuré
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål muffinsplåt med matfett eller klåä den med pappersformar. Häll över päronen och låt dem rinna av i ett durkslag.
    2. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda matfett och socker med en elvisp. Vispa ner ägget. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet, växelvis med mjölken. Kör på lägsta hastighet.
    3. Skiva 2 päronhalvor i vardera 6 skivor eller klyftor. Ställ åt sidan. Tärna resten av päronen och rör ner dem i muffinssmeten. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Förgrädda ca 15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 250 grader.
    4. Bred under tiden päronskivorna eller klyftorna med aprikospuré. Strö över farinsockret. Lägg en päronskiva ovanpå varje muffins och fortsätt grädda 5-10 minuter eller tills päronskivorna med farinsocker har blivit läckert brunglaserade. Ställ muffinsformen på ett galler och låt kallna.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben