Smörbakad färskpotatis med ärtskott. Ragu på kyckling och tryffelsås

Serverar: 4 portioner

Det vattnas i mungiporna.

Ingredienser

  • 2 kycklingar (ca 2 kg)
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 25-30 kvistar ärtskott
  • 100 g smör
  • Såsen
  • 2 tsk tryffel (om man får tag i det)
  • 3 dl kycklingfond
  • 3 dl äppelcider
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 palsternacka, fint skuren
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 äpple, grovt skuret
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklingen från ryggen och fram, så att man får ett helt skinn. Lossa lår och vingar. Bena ur låret och slå in köttet i parmaskinka. Lägg skarven neråt på en smord plåt.
    2. Pensla på lite olivolja och stek i 175 º varm ugn tills innertemperaturen är 64 º. Tag filéerna med skinnet och stick in persilja under skinnet. Rulla ihop till en rulle och bind ihop. Rundbryn i smör och stek färdig i 130 º varm ugn tills den har en innertemperatur på 64 º.
    3. Skrubba potatisen och halvera dem. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med smöret och grovt salt. Baka i 150 º varm ugn i ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Blanda ärtskotten med potatisen före servering.
    4. Koka lök, äpple och palsternacka i äppelcider och kycklingfond i ca 10-15 minuter Slå på grädde och reducera till lagom konsistens. Sila såsen och mixa den med tryffelolja. Krydda med salt och peppar.
    5. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben