Smördegsbakelser med aprikoser

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En lättgjord och mycket god efterrätt.

Ingredienser

  • Smördeg, en rektangel
  • 25 g smör
  • 100 g cocos
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 burk inlagda aprikoser (800 g)
  • Strösocker
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Kavla smördegen lite lätt. Vik en kant runt, nagga med gaffel.
    3. Smält smöret och rör ned cocos, låt stå i 10 minuter. Rör ihop med socker och ägg. Bred ut över smördegen. Lägg de avrunna aprikoserna ovanpå. Strö över lite strösocker. Pensla smördegskanterna med ägg.
    4. Grädda i cirka 15-20 minuter. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben