Smördegsgifflar med lök, bacon och leverpastej

Serverar: 12 portioner

Dessa små gifflar passar utmärkt att servera till ett glas kall öl. De är fyllda med lök, bacon, leverpastej och oliver. De har även en svag smak av konjak.

Ingredienser

  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 70 g bacon
  • ½ dl svarta oliver utan kärnor
  • 3 msk bredbar leverpastej
  • 2 msk konjak eller sherry
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisning. Lägg plattorna lite omlott. Kavla ut dem till en platta, cirka 15x60 cm. Skär med en kniv, eller sporra ut, 12 trekantiga bitar ur degplattan.
    2. Gör fyllningen. Skala och finhacka löken. Strimla baconen. Fräs lök och bacon i en stekpanna. Något extra fett behövs inte, fettet från backonskivorna räcker. Låt blandningen svalna.
    3. Hacka oliverna. Rör ner leverpastej, hackade oliver och konjak eller sherry i lök- och baconblandningen. Lägg en klick fyllning på varje degbit. Rulla ihop degbitarna till gifflar.
    4. Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt så att gifflarna inte går upp under gräddningen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben