Smördegshjärtan med hallon á la viktväktarna

Serverar: 12 portioner

Små goda bakelser som är 2,5p.

Ingredienser

  • 1 rulle färdigkavlad kyld smördeg 275 g
  • 1 ägg
  • 500 g kesella vanilj
  • 4 dl färska hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Tryck ut 12 st hjärtan ur smördegen med ett pepparkaksmått.
    3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.
    5. Låt svalna och skär av toppen på hjärtanen och använd dem som lock.
    6. Fördela kesella vanilj (går lika bra med vispad Ädel vanilj visp) på bottnarna. Lägg på hallon och lock.
    7. Pudra över rikligt med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben