Smördegshjärtan med hallon

Serverar: 12 portioner

Av smördegen kan du göra runda, fyrkantiga, trekanter m.m. Men det var så gulligt med dessa små hjärtan, perfekt till Alla Hjärtans Dag.

Ingredienser

  • 1 rulle färdigkavlad, kyld smördeg , 275 g
  • 1 ägg
  • 500 g Kesella vanilj eller vispad grädde
  • Ca 4 dl hallon, smultron eller jordgubbar
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tryck ut 12 hjärtan ur smördegen med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min eller tills de har fått färg. Låt svalna och skär av toppen på hjärtana och använd dem som lock. Fördela Kesella på bottnarna. Lägg på hallon och lock. Pudra över rikligt med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben