Smördegspiroger med kyckling

Serverar: 16 portioner

Lätta att göra och funka bra att frysa och sedan ta fram. Kanon till picnic och utflykter eller varför inte en snabb fika när man har bråttom.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 2 rullar smördeg (kyld à 250 g)
  • Smör till stekning
  • ¼ purjolök
  • 1 dl kokt ris
  • 2-4 msk creme fraiche, gärna smaksatt t ex senap/schalottenlök
  • 75 g riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Curry (finns i olika styrkor)
  • ½ tsk paprikapulver
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och stek med kryddor eller använd strimlad kyckling eller kött från grillad kyckling.
    2. Tillsätt strimlad purjolök som får steka med tills den mjuknat. Låt svalna och blanda med kokt ris, creme fraiche och riven ost.
    3. Rulla ut smördegen och skär i rektanglar. Fördela lite fyllning på ena sidan och vik över den andra till kvadrater. Pressa samman kanterna med en gaffel.
    4. Lägg över dem på bakpappersklädd plåt. Nagga väl och pensla dem med ägg.
    5. Grädda i 225°C, 18-20 min tills de har fått fin färg och ser frasiga ut.
    6. Pirogerna går utmärkt att frysa och ta upp till picknick eller värma dem lätt till t ex mellanmål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben