Smördegsrutor med ananas

Serverar: 24 portioner

Som små wienerbröd men med ananas och mandelmassa som fyllning. Supergoda!

Ingredienser

  • 6 smördegsplattor, frysta Eldorado
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 490 g krossad ananas (260 g nettovikt)
  • 2 tsk potatismjöl
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Häll upp ananasen i ett durkslag och låt rinna av.
    2. Tina smördegsplattorna och skär varje platta i fyra delar. Markera varje fyrkant med en rundel (jag använde en medicinkopp) mitt på, så djupt att det nätt och jämt går igenom. Pensla ovansidan utanför markeringen med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker på utanför markeringen.
    3. Blanda ananas, riven mandelmassa och potatismjöl. Fördela detta mitt i markeringen.
    4. Grädda i 200° i ca 15 minuter.
    5. Fler av mina recept hittar ni på min blog: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    dec 15 januari 2010

    har inte smakat ännu men de ser underbara ut, härlig kombination. Agneta

    HungrigaVargen 16 januari 2010

    Gjorde detta när vi hade gäster ikväll, och det blev en succé! Enkelt och snabbt att göra, men jag rekommenderar att rutorna görs strax innan servering då de tjänar mycket på att vara nybakat ljumna. Som den kokosfantast jag är så tillförde jag även lite riven kokos i fyllningen, vilket blev jättebra. Gästerna efterfrågade till och med självmant receptet, vilket jag naturligtvis lämnade vidare! Tack Cayene!

    Cayene 17 januari 2010

    Va roligt att de blev uppskattat. Jag tror också att de ska ätas helt färska. De är ju som wienerbröd, bakade på smördeg och de ska man ju också äta samma dag medan de är spröda och frasiga. Så man ska nog inte göra för många. Hellre halvera receptet än att dubbla det ... fast då kan man ju få ta en till :) Kokos lät gott! Min sambo ville ha lite mer mandelmassa nästa gång och det ska han få. Enkelt att ändra fyllning efter smak :)

    biologen 13 mars 2013

    Ser jättegott ut, ska testa detta nästa gång jag får besök eller äta upp alla själv :P

    biologen 13 mars 2013

    Ser jättegott ut, ska testa detta nästa gång jag får besök eller äta upp alla själv :P

    biologen 13 mars 2013

    Ser jättegott ut, ska testa detta nästa gång jag får besök eller äta upp alla själv :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben