Smörgåsbakelse

Serverar: 4 portioner

Perfekt om man vill överaska med något gott.

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska
  • Mjukt smör
  • Fyllning
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g rökt kalkon i skivor
  • 10 cm purjolök
  • 2 ½ dl kesella
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ dl finhackad syltlök
  • Toppkräm
  • 1 röd paprika
  • 2 dl kesella
  • ½ dl majonäs
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Salladsblad
  • 4 skivor rökt kalkon
  • ½ dl vispgrädde
  • Halverade limeskivor
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna och bred på smör.
    2. Fyllning: Vispa grädden. strimla kalkonkötter och purjolöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela hälften av fyllningen på 4 av brödskivorna. Täck med 4 nya skivor och bred på resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna och tryck till lite försiktigt.
    3. Toppkräm: Ansa och hacka paprikan fint. Blanda alla ingredienser. Bred krämen ovanpå och runt kanten på bakelserna.
    4. Garnering: Tryck fast salladsblad runt kanterna. Snurra ihop kalkonskivorna och lägg en på varje bakelse. Vispa grädden och spritsa på små klickar. Stick i limeskivor och lite kryddgrönt.
    5. Med landgångsbröd blir det i stället en avlång tårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben