Smörgåsbakelser med skaldjursfyllning

Serverar: 2 portioner

Överraska din vän och bjud på en liten supé på alla hjärtans dag.

Ingredienser

  • 6 skivor vitt bröd
  • Fyllning
  • 100 g räkor (skalad vikt )
  • 75 g kräftstjärtar
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche med tomat och saffran eller liknande
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1/4 röd spansk peppar, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 dl gräslök, persilja och dill, hackad
  • 2 stora skivor kallrökt lax
  • Limeklyftor
  • Solrosskott
  • Instruktioner

    1. Ta ut sex hjärtan ur brödskivorna med hjälp av en pepparkaksform. Hacka räkor och avrunna kräftstjärtar.
    2. Blanda samman med majonnäs, créme fraiche, salladslökar och spansk peppar. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på fyra av bröden och lägg samman till två hjärtan. Toppa med de återstående brödskivorna.
    3. Bred philadelphiaosten runt om och ovanpå bakelserna. Tryck fast gräslök, persilja och dill på kanten med hjälp av en palettkniv.
    4. Tryck ut hjärtan ur laxskivorna med formen. Lägg dem ovanpå bakelserna och dekorera med solrosskott och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben